23 Haziran 2011 Perşembe

Heyy moda tutkunları Sylvie Maysonnave ESMOD'daydı .

Tarih 22 Haziran 2011  Yer ESMOD ...

Dediler ki 'Moda kahini Sylvie Maysonnave İstanbul'da,ESMOD'da bir seminer verecek.' Kaçırmayalım dedik ve düştük yollara ofisten Dalida ve ben....
Peki kimdir bu Maysonnave biraz ondan bahsedelim ;

Hem trendleri önceden tahmin eden,hem de tahminlerinin etkili olması için temaslarda bulunan Sylvie Maysonnave yıllardır modayı koklayan modanın önemli gurularından...L'Officiel, jalouttv.com, Fashion Daily News gibi moda basınının önemli temsilciklerinde yer almıştır.

Gelelim dün'e ;
 Yer Taksim'de daha doğrusu Fındıklı'da. Bayağı yorulduk çünkü krokiye bakılırsa The Marmara 'nın hemen arkasındaydı seminer binası. Keyifli bir yürüyüş oldu tabi geri dönüşte çıktığımız yokuşu saymazsak Neyse ki bulduk ve girdik ESMOD'dan içeri ; daha önce moda okullarına girme fırsatınız oldu mu bilmiyorum ama hepsinin yansıttığı duygu aynı 'Yaratıcı beyinlerin dünyasına hoşgeldiniz .' Öğrencilerin yapmış olduğu tasarımlar kapıda sizi karşılıyor. Zaten onları görünce etkilenmemek mümkün değil.Neyse ne dedi bu moda kahini ablacık biraz ondan bahsedelim.

Dünya artık yeni bir arayış içinde ...Yeşil markalar,yeşil pazarlama akımı artık her sektörde kendini gösterdiği gibi moda sektörü de buna ayak uyduruyor.Maysonnave gençlerden,gençlerin dünyayı değiştirme istediğinden ilham aldığını belirtiyor.Gençlerin yeni bir dünya yaratma isteği moda da bozulmuş kalıpların öne çıkmasını sağladı.Küçük bir detayı yeniden yaratmak ve böylece var olan düzeni bozma mantığıyla hareket eden gençler modaya da yeni bir yön vermiş durumdalar.ESMOD'un tüm dünyada bulunan 21 okulunun, moda öğrencilerine eğitim verdiğini belirten Maysonnave Türk öğrencilerinde Esmod'da aldıkları eğitim sonucu kendi kültürlerini modaya yansıtabilmelerini umduğunu belirtti ve hemen ekledi 'çünkü Türkiye çok zengin bir coğrafya ve kültüre sahip topraklar üzerinde...'   Türk moda sektöründe önemli bir isim olan Hakan Yıldırım'ın Fransan'da ödüllendirildiğini belirtirken bunun Fransa da önemli olduğunu vurguladı (milliyetçilik mevzusu ). Maysonnave'nin Türkiye'ye önerileri de vardı ; Türkiye Çin gibi artık üretici konumdan çıkıp kendi tasarımcılarını dışarıya tanıtmalı diyen Maysonnave çokta haklıydı bu konuda.Ancak şunu da söylemeliyim ki   birçok konuda haklı olan moda kahini bizi pek araştırmadan gelmişti çünkü Türkiye 'de moda bloggerları ve Vintage butikler var mı ? diye sordu ki bizde bloggerdan geçilmiyor , nerdeyse herkes kendi dergisini oluşturmuş durumda .Hatta tasarımcıdan çok blogger var bizim memlekette.


Doğal yaşama dönüldüğünü,erkeklerinde saç sakal bırakarak bu trende ayak uydurduğunu belirterek devam ederken ben sevindirik oldum sakallı erkek aşığı olduğumdan :)

Ve son olarak; Minimalizm ölmedi ve lüks kavramı değişti diyen Maysonnave artık hepimizin şartlara uygun yaşadığını lüksün Channel'de, Prada 'da olmadığını söyledi.

Moda tutkunu olduğumdan benim için güzel geçen bir vakitti ESMOD'da bulunduğum zaman dilimi.Fakat küçük bir şikayetim var ;İnsanımızın toplantılarda,seminerlerde,derslerde vs. neden cep telefonlarının sesini kapamadıklarını hala anlamış değilim.Bu hem konuşmacıya hem dinleyicilere büyük saygısızlık,unutganlık falan değil yani.




      öyle işte    
                                                                              öptüm

1 yorum:

  1. Sevgili Selincim
    blogunu çok beğendim ve inan ailecek eve gittiğimde pcyı acıp tekrardan sıte gırıp bakıyoruz..
    Yazıların enfes ve inanılmaz bir tutkuyla anlatıyorsun ...İlerde umarım bir ünlü güzel,sexive zeki kadın yazarlarımızdan olursun...

    Şengül ailesi selam eder gözlerinden öperim

    Meli

    YanıtlaSil